2023. szeptember 20., szerda

Sarah J Maas Ég és Lélegzet Háza

SARAH J MAAS

ÉG ÉS LÉLEGZET HÁZA (CRESCENT CITY II.)


fülszöveg

A LEGVESZEDELMESEBB ERŐ. ♦ A LEGVADABB SZENVEDÉLY. A LEGKEGYETLENEBB SORS.

Bryce Quinlan és Hunt Athalar próbál visszarázódni a normál kerékvágásba – megmentették Crescent Cityt, de annyi minden fordult fel fenekestül az életükben, hogy leginkább csak pihenni szeretnének. Le akarnak lassítani. Kiderítenék, mit tartogat számukra a jövő.

Az Aszterek eddig tartották a szavukat, békén hagyták őket. De így, hogy a lázadók lassacskán egyre inkább kikezdik az Aszterek hatalmát, az uralkodók jelentette fenyegetés nőttön-nő. Bryce, Hunt és a barátaik belekeverednek a lázadók terveibe, és választaniuk kell: vagy csendben tűrik az elnyomást, vagy megküzdenek azért, amit helyesnek tartanak. És mint tudjuk, a hallgatás sosem volt az erősségük…

A #1 bestseller FÖLD ÉS VÉR HÁZA szexi, akciódús folytatásában Sarah J. Maas lebilincselő történetet sző egy robbanásközeli állapotban lévő világról és azokról, akik bármit megtennének, hogy megmentsék.

HAGYD, HOGY MAGÁVAL RAGADJON!


A borító megint gyönyörű és részletgazdag percekig tanulmányozhatná az ember, és biztosra veszem, hogy mindig találna valami újat. 

Terjedelmét tekintve megint tégla a maga 860 oldalával de ezt megszoktuk.

Néhány hónappal az első rész cselekménye után járunk a szereplők és a város is igyekszik gyógyulni a démonok támadása után. Kapunk új karaktereket és másokat alkalmunk nyílik jobban megismerni. 

Az újak közé tartozik Cormac, Rhun unokatestvére, aki csak úgy betoppan az egyik jelenetbe eléggé felháborító módon. Szó szerint bele teleportál egy buli közepébe. Aztán Lunation is új kormányzót kap, aki bár fontos karakter úgy hiszem a későbbiekben teljesedik ki igazán. 

Jobban kibontakozik Rhun és Tharion valamint előkerül egy régi ismerős Ithan Holstrom. 

Rhun a partiherceg megmutatja komoly is tud lenni és képes felelősséget vállalni. Külön érdekes volt Éj és Nap ügynökök beszélgetést a köztük kialakuló kapcsolatot figyelni. Utóbbi kiléte kezdettől izgatta a fantáziámat persze voltak ötleteim, amik aztán sorban megdőltek, hogy a végén eltátsam a szám.

Tharionnak is megvan a maga drámája kíváncsi vagyok hogyan alakul a sorsa mert tuti nem marad következmény nélkül a döntése. 

Bryce és Hunt is hatalmasat változtak előbbi már nem az a partihercegnő utóbbi már nem az Umbra Mortis. Megfontolt és néha kifejezetten bölcs lett, amig valaki nem fenyegeti szíve hölgyét. Aki képtelen nyugton ülni a saját szakállára dolgozik, de bátor és kitartó (és még mindig imádja felcseszni mások agyát különösen az Őszkirályét). 

A cselekmény pörög bár a stílus érezhetően más lett, szabadabban fogalmaz, ami a szerzőtől furcsa de ez a történet ezt kívánja. Szerintem sikerült megtalálni az egyensúlyt akció és mondjuk szex között. Utóbbi egyáltalán nem tűnik indokolatlanul soknak. Bár a telefonos rész fura volt, némiképp kínosnak éreztem. A cselekmény viszont komolyabb és nagyobb volumenű, ez már a prológusból világos lett. A háború amiről az első részben beszélnek, hirtelen valóságos lett és rászakadt a karakterekre. Eleinte Emile megtalálására a cél, aztán az egész valami nagyobbá nővi ki magát. Olyanná, amihez Bryce és a többiek kevesek. 

Tele van meglepetésekkel, áldozatokkal. Nincs olyan aki ne áldozna fel valamit ebben a könyvben, ami fontos számára. Cormac magát, Tharion a folyóbéli életét. 

És mikor már azt hinnéd nincs tovább nem lehet feszíteni csavarni elhangzik az epilógus előtti utolsó mondat, ami végképp kiakaszt és felrobbantja az agyad. Csak ültem néztem potyogó könnyekkel, hogy ezt nem hiszem el!

Imádtam mindent ez a nő egy, zseni minden 5/5❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése