2017. november 20., hétfő

Szurovecz Kitti Smaragdfény


SZUROVECZ KITTI
 SMARAGDFÉNY (GYÉMÁNTFIÚ 3)


Fülszöveg:

Egy házaspár, akiknek megvan mindene. Mesés, Hollywood-i karrier, két csodálatos gyerek, impozáns villa Beverly Hills-ben. Ami pedig a legfontosabb: Heily és Nick egymás iránt érzett szenvedélyes szerelme mit sem csökkent az évek során.
Csakhogy egy ártatlan, családi ünnepen történik valami…
Felbukkan egy titokzatos asszony, aki a megszólalásig hasonlít Nick balkézről született kislánya, Nikki édesanyjára. A helyzet lehetetlen, valószínűtlen, ijesztő, hiszen a nő sok évvel ezelőtt meghalt. Az ismeretlen ismerős megjelenése valóságos lavinát indít el: az „álompár” kapcsolata, tehetséges kamaszlányuk törékeny lelkivilága, és maga, a féltett családi egység is veszélybe kerül, miközben mindenki azon kattog: MIÉRT TÉRT VISSZA ENNYI ÉV UTÁN?
Szurovecz Kitti Libri Aranykönyv TOP10-es trilógiájának befejező részében szívrepesztő és megdöbbentő titkokra derül fény, és minden eddigit felülmúló izgalmak várnak az Olvasókra! A sikersorozat részei külön-külön is kerek történetet alkotnak – hagyd, hogy magába zárjon Heily és Nick filmszerű világa!

Ezt a kötet születésnapomra kaptam egy barátnőmtől, aki még Kittivel is aláíratta :)  Éppen moziba készültünk, de azért beleolvastam a könyvbe. Azt hiszem, akkor leesett az állam, mert hiába a fülszöveg, de az eleje akkor is nagyot ütött (legalább is nekem). Az előző részhez képest, itt eltelt tíz év, amit valahogy sokadszori olvasásra sem sikerült teljesen megszoknom. 
A szerző megint az érzelmekkel játszik, de ettől még lehet izgulni a történeten. A bonyodalmak kibontakozása nem váratott sokat magára. Egyszerre merültek fel családi és munkabéli problémák, viszont külön  tetszett, hogy egyik megoldása sem egy szirupos tökéletes valami lett, mint váram. Inkább keserédes, bár számomra az egész könyvet végig kísérte ez az érzés. 
A korábbi szereplők közül előtérbe került Eric Avery, akit borzasztóan megkedveltem, a múltja ellenére, valamint kaptunk egy új főbb karaktert Daniel Northont. Ezúttal az ő történetén keresztül elevenedik meg a Hollywood árnyoldala (fiatal, tehetséges színész, szörnyű szülőkkel). Illetve, ez a hollywoodi jelző talán hibás, a srác története önmagában megállna (azt hiszem az ő szálának gerincét nem a sztárvilág adja).
Nikki Richards útközben csinos fiatal lánnyá érett, aki szintén a színészi pálya felé kacsintgat, hiába a szülői tiltás. Bevallom az ő karaktere, hidegen hagyott, nem ébresztett bennem semmit, csak tudomásul vettem, hogy ott van és, ennyi. Kicsit úgy tűnt, az írónő túl tökéletesnek ábrázolja (porcelán bőr, izmos lábak, telt málnaszín ajkak.....) nem tudom, valahogy nem jött be a dolog.
A top kedvenc Heily mellé ezúttal beállt Rebecca is (róla szívesen olvastam volna többet).
Örültem, hogy minden és mindenki a helyére került, Kitti szépen elvarrta a szálakat, nem hagyott hátra megválaszolatlan kérdéseket.
Ráadásként a könyv végén gyönyörű rajzokat találtok a szereplőkről.
Összességében nem okozott csalódást a könyv, sőt néhol meglepett a történet. Aki szerette az előző könyveket, ezt is a szívébe zárja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése