2017. november 20., hétfő

Maggie Stiefvater Forever

MAGGIE STIEFVATER

FOREVER (MERCY FALLS FARKASAI 3)


Fülszöveg:

akkor… 
Amikor Sam megismerte Grace-t, ő farkas volt, Grace pedig ember. Sam végül megtudta, hogyan lehet ember, szerelmük a különös távolságtartásból a közös élet intenzív közelségévé változott. 
most… 
Itt véget is érhetne a történetük. De Grace nem maradhat ember. Ezúttal ő a farkas. És Mercy Falls farkasait egy végzetes, különös vadászat fenyegeti. 
örökké… 
Sam bármit megtenne Grace-ért. De képes-e egyetlen fiú és egy szerelem megváltoztatni az ellenséges, veszett világot? A múlt, a jelen és a jövő összeomlani készül, egyetlen pillanatban – élet és halál pillanatában. A búcsú vagy az öröklét pillanatában.


Az előszóra nem tudok jobbat mondani annál, hogy ütős, kivéve talán azt, hogy üdítően hatott a történetre. Ezúttal jobban beleláttuk a falkába, a farkasok közé, ezek azért okoztak izgalmas pillanatokat.
Örülök, hogy bár a két rész között, eltelt némi idő, a szereplők nem csináltak semmi fontosat nélkülem J
Mondhatnám, hogy unalmas ahogyan Grace és Sam elkerülik egymást az elején (a lány mindig azelőtt változik újra farkassá, hogy a fiú láthatná), de egyáltalán nem, mert a többi szereplő és a körülmények, izgalmassá teszik. Mikor végre együtt lesznek, valahogy megnyugtató, de ez az érzés sem tart sokáig. Cole ezúttal őrült tudóst játszik, ami néha ijesztő. Isabele ha lehet még nagyobbat nőtt a szememben, amiért a maga módján próbált segíteni.
A farkas vadászat végig ott lebeg a szereplők feje felett, és néha tényleg azt hittem, ezzel a feladattal nem tudnak megbirkózni. Az igazi segítséget olyasvalakitől kapták, akire egyáltalán nem gondoltam. Emlékeztek Konieg rendőrre (ha rosszul írtam a nevét bocsi)? Hatalmas segítséget nyújt a farkasoknak, amiért nagy piros pont a szerzőnek!
Az, hogy Grace találkozni akart a barátnőjével, jó ötletnek tartottam, bárcsak mindenkinek jutna egy Rachel! Nem baj, ha kicsit szeleburdi, de mindig mellette van, és mikor megtudja, hogy a lány farkas, a szeme se rebben.

Szerintem utolsó kötetnek nagyon jó, kicsit komolyabb, mint az előzőek. Maggie még mindig nagyszerűen bánik a szavakkal. Egyetlen pillanatot sem bánok, amit Mercy Falls-ban töltöttem, még ha csak képzeletben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése