2017. november 20., hétfő

Rebecca Donovan Elakadó Lélegzet

Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete.

REBECCA DONOVAN

ELAKADÓ LÉLEGZET (CSAK LÉLEGEZZ! 1.)


Fülszöveg:

Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről, és a törékeny reményről. A Reason to Breathe a nagy kritikai elismerést aratott Breathing-sorozat első kötete.

Nehéz erről a könyvről bármit is írni, mély nyomot hagy az ember lelkében. Csak azt tudom hogy az első 12 oldal után beleszerettem. Talán akkor még nem voltam tisztában azzal, m lesz belőle (de esküszöm nem bántam meg, hogy elolvastam). 
Emma elsőre átlagosnak tűnik. Zárkózott ugyan, de jól teljesít tanulásban és sportban egyaránt. 
Egyrészt a könyvben újra megélhetjük az első szerelmet. Azt, ahogyan a kitartó Evan mindent megtesz, hogy áthatoljon a lányt körülvevő burkon. 
Másrészt, meglátjuk a borzalmat, Emma zárkózottságának igazi okát, hogy nagynénje rendszeresen veri. A lány csak tűr, és úgy tűnik számára nincs kiút.
Borzasztó dolgokat kellett megélnie és legszívesebben kiabáltam volna vele, hogy kezdjen magával valamit, ne tűrjön! Persze tisztában vagyok azzal, hogy ez koránt sem egyszerű.
A lány iszonyú erős, ezt bizonygatja magának és másoknak is. Sosem gondol magára, csak mások érdekeit tartja szem előtt.
Ami a mellékszereplőket illeti, Evan hihetetlenül aranyos pasi, egyből a szívembe zártam. Sara-t szintén. Azt hiszem mindenkinek szüksége lenne egy ilyen barátnőre.
Szóval komoly dolgokkal foglalkozó történet, ami nyomot hagy az emberben, de csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése