2017. november 20., hétfő

Benina Tükör


BENINA

REKVIEM A SZIVÁRVÁNYODÉRT (TÜKÖR 1.)


Fülszöveg
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes…
… és halott.
Nem képes alakot ölteni.
Egyetlen ember hallja.
Egyetlen ember látja.
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka.
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.
Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet,
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben. 

A szerző nem fokozatosan vezetett be az általa teremtett világba, inkább maga után rántott ( vagy belökött), ugyanis egy brutális prológussal kezdünk, mégpedig Neszta haldoklásával. Innentől két síkon fut tovább a cselekmény, az egyik a mi világunk, a másik a tükör túloldala. Utóbbiban Neszta harcol az emlékeiért, (ugyanis elvették tőle mindet) egy különös segítővel Hollóval az oldalán. A másikban Damien igyekszik eltűnt kedvese nyomára bukkanni.
Gondolom nem újdonság ezt tőlem hallani, de nem tudnék semmibe belekötni a könyvvel kapcsolatban. Neszta szála talán lassabb, a másiknál, viszont a szerző, (érzésem szerint) tökéletesen megtalálta az egyensúlyt, plusz lassacskán azt is megtudjuk, hogyan kezdődött kettejük kapcsolata. Azt hittem a drága FBI-nyomozó levesz a lábamról külsejével, de érdekes módon inkább a kíváncsiságomat keltett fel, nem is kicsit. Sejteti a sztori, hogy nem az akinek látszik, és be kell valljam nekem másodszori olvasásra is csak halványan körvonalazódott az igazság. Mellesleg ebben a sztoriban mindenki több, mint gondolnánk, szerintem ettől zseniális, na meg attól, hogy az infókat, utalásokat apró morzsákban kapjuk, hogy a végégre teljesen megőrülünk tőle (én legalább is tűkön ültem)
Ami a szereplőket illeti, remélem a folytatásban Zorka többet szerepel majd, mert a lánytól leesett az állam, és szintén felpiszkálta a kíváncsiságomat, bár ez kivétel nélkül mindenkire igaz ebben a könyvben, szóval remélem a szerző iparkodik a folytatással, mert beleőrülök a várakozásba!!
Benináról azt kell tudni,hogy eszméletlenül rajzol ( legalább is szerintem, aki leragadt a pálcikaember szinten) és nem csak a saját, de más vele egy kiadónál dolgozó írók műveihez is készít illusztrációkat.
Szóval összességében, ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a misztikumot, krimit, romantikát ( nem csöpögős fajta) és izgalmas olvasmányra vágyik! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése