2017. november 20., hétfő

A.O.Esther Frigg Rokkája

A.O.ESTHER

FRIGG ROKKÁJA 1.


Fülszöveg

Valaki vár valahol, akivel összetartozol. Aki a halálnál is erősebben szeret, és akiért a halálon is átkelnél, csak hogy megtaláld…
A húszéves Sonja és hét évvel idősebb bátyja, Alex Sommerland rockzenészek. Norvégiában, a Stjerne-tó partján élnek, és ötfős bandájukkal teltházas koncertekkel szórakoztatják az egyre gyarapodó rajongótáborukat. Nem is sejtik, hogy hamarosan mindannyiuk élete megváltozik, ugyanis egy különös varázslat folytán az égen ragyogó csillagkép, Frigg rokkája működésbe lép, és összeköti a jelent a múlttal…
Sonja szerény, magának való lány, akinek gyermekkora óta karmikus álmai vannak az előző életéről, amikor is a vikingek közt élt. Az emlékképek ködösek, de mindig ugyanarról a világról szólnak, és rendre sötéten végződnek.
A Szent Iván napjára meghirdetett jelmezbálon Sonja megismerkedik egy viking ruhába öltözött férfival, Einarr Sigurdssonnal, akiről idővel kiderül, hogy nem is jelmezt visel, és nem is a mi világunkból érkezett… Noha a férfi tudja, hogy soha többé nem láthatják egymást, képtelen szabadulni Sonja vonzerejétől. Elhatározza hát, hogy így vagy úgy, de magával viszi őt a múltba…
Alex a White Nights énekese. Zord figurának tűnik, pedig aranyból van a szíve. A húgával való kapcsolata különleges. Nem csak azért, mert korán elveszítették a szüleiket, hanem egy családi titok miatt, ami örökre összeköti őket. Tűzön-vízen át kitartanak egymás mellett, és ha az egyikük élete veszélybe kerül, a másik gondolkodás nélkül utána megy, akár a pokol fenekére is…
Frigg rokkája azonban könyörtelen… Hőseink 2024-ből hirtelen 924-ben találják magukat. A helyszín ugyanaz, a világ azonban merőben más. De vajon a mai fiatalok boldogulnak-e a vikingek rideg, komor, véres háborúkkal teli világában? Létezik-e síron túli szerelem? És egymásra találnak-e azok, akiknek a lelke nem képes a másik nélkül élni?

A borító gyönyörű (gondolom kitaláltátok, hogy ő Sonja), és ha kezetekbe kerül a könyv, rájöttök, hogy igazából az egész kiadvány egy szépség (nem ömlengeni akartam, tényleg rég találkoztam ennyire igényes, és szép munkával.) Plusz még könyvjelző is van benne!

Na, miután szemre vettük a külsőt, jöjjön a sztori!
Esküszöm, nem tudok mibe belekötni, az egész olyan volt, mintha filmet néztem volna. Mindennek volt tapintása, színe, illata....mint egy 4dx mozi :) nem láttam magam előtt a szereplőket, velük együtt léteztem.
A történet először a mostoz képest a jövőben, majd a múltban játszódik, ami éles váltás, meg is viseli a szereplőket rendesen. Érdekes volt látni egy mai embert a múltban, hogy ki mit hiányolt.
Jut eszembe, ti mit hiányolnátok, ha visszakerülnétek abba a korba, ahova Sonjáék?
Ebben a kötetben Sonja és viking kedvese Einarr (ohh istenem) van a középpontban. A lány próbálja megfejteni az előző életével kapcsolatos furcsa álmait (ti hisztek az ilyesmiben? ), a férfi pedig azon munkálkodik, hogy megkönnyítse Sonja életét. Egyébként biztosra veszem, hogy Eszter alapos kutatómunkát végzett, ugyanis, egy hihetetlen viking falut/kultúrát/világot tár elénk. Persze a szerelmeseknek egyáltalán nem egyszerű, hiszen megnehezíti a dolgokat Einarr anyja, aki mellesleg boszorkány (mondhatnám csípőből, hogy utáltam,de mivel ez még csak az első kötet nem teszem. Mielőtt ítélkezem jobban meg szeretném is merni). Édes volt elképzelni Sonját, ahogy egy szál gitárral a kezében játszik a vikingeknek. Viszont ara nagyon kíváncsi leszek, mikor majd baltával harcol, vagy legalább is próbálkozik vele.
Nála jóval keményebbek voltak a fiúk (Alex és a zenekarának többi tagja) akiknél nem csak például dobfelszerelés, hanem puska is akadt, mellesleg használták is. Ja, ha még nem említettem, most szólok! Ne tévesszen meg benneteket a borító, és a romantikus szál a történetben! Ha úgy hozza a sors, Eszter igen is képes, vérfürdőre, kemény harcra ( néha én is kerestem az állam, mert leesett). Nem mellesleg borzasztóan korhűen ábrázol, ez is arra utal, a szerző nem veszi fél vállról a munkáját.
Érdekes volt, hogy a "modern világbéli" tökéletes férfi, Alex és a múltbéli Einarr nem is különböztek annyira egymástól. Mindkettőjüket iszonyatosan szerettem, és nem tudnék választani közülük. Eszter férfi karakterei szerintem zseniálisak, és emelem kalapom, ha valaki "rangsorolni tudja őket".
Sonjától kicsit féltem, hogy egy ilyen kemény világban, mint a vikingeké összeroppan, bevallom egy kis nebáncsvirágnak hittem, de végül egész jól helytállt (persze a dolgok java még hátra van, hiszen sorozatról beszélünk. Ha jól emlékszem Eszter szavaira, 4 kötet már biztos, hogy lesz). Akit nem szerettem, és féltem tőle egy kicsit, az Einarr anyja (az a nő tuti mindenkinek keresztbe tesz majd).

Szóval....a karakterek jól ki vannak dolgozva, a könyv maga borzasztó igényes, a leírások iszonyú részletesek, és kor hűek. A lányoknak megvan a romantika, a fiúk megkapják az akciót. Imádtam minden sorát,!! Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése