2017. november 20., hétfő

Nicole Williams Crash

NICOLE WILLIAMS

CRASH (ZUHANÁS 1)


Fülszöveg:

Lucy nem éppen arról álmodott, hogy új iskolában kezdje az utolsó évet. Arról pedig pláne nem, hogy a gimi rosszfiúja, Jude Ryder leribancozza az első napon. De csak a céljára összpontosít. Balerina szeretne lenni, s nem hagyja, hogy bármi az útjába álljon ennek megvalósításakor. Egészen addig, amíg újra Jude-ba nem botlik. 

Jude-nak priusza van – igazi priusza – ami hosszabb, mint egy végzős záró dolgozat, és hangulatingadozása, ami kellemes társaságból hirtelen veszélyessé változtatja. A nevét isten tudja, hány lány sóhajtotta, kiabálta és átkozta. Olyan, mint egy halálos betegség, amit arra teremtettek, hogy tönkretegye a Lucy-féle lányok életét. És ezt el is mondja neki. De míg a pletykák féktelenül terjednek, és jó hírnevek tipródnak a sárba, Lucy nem figyel Jude figyelmeztető szavára. Tragédia készülődik?

Ezzel a történettel kapcsolatban két dolgot előrebocsátok. Imádom a Beatles-t és a balettet ( bár utóbbi itt csupán említés szintjén szerepel).
A könyvet zsákbamacskaként vettem, bár a csomagolásra írtak néhány sort amiből megpróbálhattam kitalálni melyik könyvről van szó. Egyetlen mondat maradt meg bennem "Ha a szereplőim nevére vagy kíváncsi, hallgass meg néhány számot a gombafejektől". Szóval ezt hoztam haza magammal.
Eleinte klisésnek tűnt, a csinos lány és a rossz fiú kerülgetik egymást. Viszont, ahogy haladt előre a cselekmény, rájöttem, hogy Jude tényleg "rossz", mivel ült már börtönben nem is egyszer. Lucy pedig elsőre tökéletesnek tűnhet, neki  is megvan a maga sötét múltja.
A szerelem tényleg nem olyasmi, amit irányíthatunk, és ilyenkor az ész vs. szív sem könnyíti meg az ember dolgát.
Lucy családja romokban hevert, éreztem, hogy feszül valami a háttérben de a könyv háromnegyedén át kellett rágnom magam, hogy kiderüljön ( és nem arról van szó, amire legelőször gondoltok erről most szólok).  Szegény Jude-nak családja sincs, szóval nem csoda, hogy rossz úton jár. Ilyenkor elég egyetlen ember, aki képes rávenni minket arra, hogy legalább próbáljunk változni, de ez sosem könnyű.
Nagyszerű történet, mert brutális dupla csavart tett bele a szerző. Kíváncsian várom a folytatást, mert hogy az is lesz :) Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikát ( nem a szirupos fajtát) és a vérbeli rossz fiúkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése