2019. február 18., hétfő

Kávékalandok - Hámori Cukrászda

Helyszín: Hámori Cukrászda
Helyileg:1084 Budapest, Horváth Mihály tér tér 12.
Online: https://www.facebook.com/cukraszda.hamori
Ital: - 

Ezúttal is csalok, ugyanis Kávékalandok címszó alatt ismét egy cukrászdáról írok nektek, (akárcsak korábban a Sommer Cukrászdáról).

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem, annyit mondanék, nosztalgia. Gyerekkoromban sokat jártunk Kiskörére egy cukrászdára, arra emlékeztet ez a hely. Nem hittem volna, hogy létezik még ilyen hely a városban (kizárólag pozitív értelemben), jobban mondva, pont ott akadok rá, nem pedig mondjuk egy faluban. Mintha éveket mentem volna vissza az időben, és újra gyerek lennék. Rövid kellemes érzéssel bebugyolált pillanatok. Jó tudni, hogy még ilyen "békebeli" helyek is léteznek.

Ami magát a helyet illeti, kicsi és leülni sem tudtok, csak amolyan könyöklős, de ettől számomra cseppet sem veszít a vonzerejéből.
Az eladók szívesen veszik a jó szót, mindig benne vannak egy kis beszélgetésben. Jó társaság a sütemény és a kávé mellé.
Utóbbit egyébként, nem a megszokott csészékben kapjuk, hanem bögrékben, ha espressot kérünk, azt is. Először furcsa volt, de tetszik, hogy még ez is olyan egyszerű (a szó legpozitívabb értelmében).

Ne hagyjuk ki a sütiket sem!
Itt jót lehet enni, jó áron, 2-300 Ft körül van a minden. Koffeinimádóknak kötelező az eklerfánk (ha már kávé van benne), nagy kedvencem a diós búrkifli(igazi dióval! Jut eszembe, láttuk már kirakva, hogy diót vesznek, szóval ha úgy hozza a sors és van aki eladná, náluk jó kezekbe kerül.), kávéhoz szintén isteni.

Szerintem ez is egy olyan hely, ahová ha elsőre jó benyomást tett az emberre, érdemes többször visszamenni és mindent megkóstolni.
Nyáron persze fagyit is árulnak, de azt még nem volt szerencsém megkóstolni, de kiváncsi vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése