2018. december 6., csütörtök

Leiner Laura Maradj Velem!

LEINER LAURA
MARADJ VELEM (ISKOLÁK VERSENYE 2.)
fülszöveg
Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie. Bizonyos helyzetek még a Szirtes gimi páratlan logikájáról és éles eszéről ismert matekosát, Újvári Hannát is komoly kihívások elé állítják. Vajon a csapat érdekei a fontosabbak, vagy a verseny során kialakult kapcsolatok? Van-e értelme sportszerűnek maradni, ha más is piszkosan játszik? Egyáltalán, lehet-e ez a játék több, mint egy jelentéktelen vetélkedő, amiről még senki sem hallott, és ahol színes ruhás diákok versenyeznek egy műanyag kupáért? És nem mellesleg: okos dolog-e beleszeretni valakibe, aki az egyik rivális csapat öltözékét viseli? 
A Maradj velem az Iskolák versenye-trilógia második része.

Az első részről ITT olvashatjátok a véleményem.

A borító egyszerő, de épp ezért imádom, akár az előzőt is. Teljesen különbözik a korábbi LL könyvektől, ahol mindíg minden színes volt, vagy tele mindenfélével. Ez már nem. Kíváncsi vagyok mihez kezd Laura az IOV trilógia után. Valami ehhez hasonlóan komolyabbal folytatja, vagy visszatér valami könnyedebb történethez? Azért tudom, hogy ifjúsági szerző, de olvasnék tőle más félét is.

Még mindíg imádom, hogy a Bükkben vagyounk, zajlik verseny, és a Szirtes csapat is lassan felfogja, hogy keményebb lesz ez a néhány nap, mint gondolták.
Nem csak a változatos feladatokkal, de egymással is meg kell küzdeniük. A lelkes igazgatónak küldött képeken mosolyognak, a csapat szétesni látszik.
Különböző emberek, akiket belerángattak egy olyan versenybe, aminek a létezéséről sem tudtak. 
Tudtam, hogy a kialakult helyzetet nem lesznek képesek megoldani maguktól, de hát egyedül vannak az erdőben, egy olyan tanárral, aki... Akiről kiderül, hogy van agya! Valljuk be, Titanilláról mindannyiunknak meg van a maga nem túl pozitív véleménye. Mégis ő rajkja helyre a fiatalok gondolatait, s ezzel szörnyen meglepett! Kíváncsi vagyok a következő részben is ér ez hasonló pozitív meglepetés.
Kocsissal nem tudtam mihez kezdeni. Eleinte sok volt az egész ember a lelkesedésével olyasmiért, amiről szinte senki sem hallott.Most viszont azt mondom, cuki! Basszus, nektek mikor volt valami, amiért úgy igazán lelkesedtetek? Szívből emélem megkapja a kupáját!

A zárt kapuk mögött zajló események a "kinti" világra is hatással vannak. A neten rajongói facebook csoport jön létre, aminek Hanna apja lelkes tagja lesz. Ennek a hírnek és a férfi változásának leglaább annyira örültem, mint a saját lánya. Amennyire nem akarta ezt az egészet, annyira megváltoztatta az életüket.

Egyértemlűen kedvenc karakter a nagyi! Te jó ég! Szerintem mi is ilyenek leszünk hatvan év múlva. Imádtam minden mondnatát!

Miután a csapatból végre CSAPAT lesz, a légkör még feszültebbé válik. Meg akarják nyerni azt a kupát. Élmény volt látni, a versenyszellemet. Jót tett a könyvnek, megkaptuk általa azt az igzalmat, ami korábban hiányzott.

Máté és a sárga csapat. Annak a gyereknek szívesen meglestem volna a gondolatait. Mindenki széttépné azt a gyereket. Igazuk van, mert enyhén szólva sportszerűtlen amit csinálnak. Ezért büntetés jár, ha kitudódik vajon?

Hannának nincs könnyű dolga. Nem csak a versennyel, de a sajátmagával is meg kell küzdenie. Még mindíg felmerül benne a kérdés, hogy szabad-e egyáltalán boldognak lennie? Remélem végül egy igen lesz a válasz.

A végén, ha fiatalabb lennék, sírtam volna, de így csak majdnem, pedig belefutottam egy spoilerbe. Hannának be kell bizonyíania, hogy talpra tud állni!

Kornél vagy Nagy Márk? Lányok, ti kit választanátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése