2017. december 31., vasárnap

Colleen Hoover Velünk véget ér

COLLEEN HOOVER
VELÜNK VÉGET ÉR



Fülszöveg
Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. 
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen. 
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot. 
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. 
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni. 


Őszinte leszek, ezt a könyvet csak azért vettem meg, mert amit eredetileg szerettem volna éppen elfogyott a raktárból, de én mindenképpen két könyvvel szerettem volna gazdagondi.

Colleen könyvei sosem könnyű olvasmányok. Keserédesek, amik gondolataokat ébresztenek az olvasóban. Ez most is így volt. Inkább azt kell mondjam ez meggyötörte a szívemet, jobban, mint eddig bármi a szerzőtől.
Valóságos volt és kínkeserves.

A cselekmény lassú, a lelki dolgokon van a hangsúly.
Véleményt kéne írnom, de akkor ez a bejegyzés rövid lenne.
Olvasdd el, mert gyönyörű! Valós, bárki keresztül mehet ugyanezeken a dolgokon, mindezt úgy, hogy a környezetének fogalma sincs róla.
Jó kérdés, kívülállóként van e jogod beleszólni a másik életébe, ha tudod, hogy szörnyű dolgok történnek a zárt ajtók mögött? 
A családon belüli erőszak szörnyű, viszont nagyon is valós probléma.
Sokan talán nincsenek tisztában a fogalmával, hogy mit is jelent pontosan. Fontos, hogy nem csak fizikai bántalmazást!! 

De vissza a regényhez!
A szereplők tökéletesek.... és nem! Mindannyian sérültek valahol, ez tette őket annyira emberivé számomra. 
Lily erős fiatal nő, akit pillanatok alatt a szívembe zártam, bár nem tudnám megindokolni miért. Számtalan az övéhez hasonló család létezik a világon. Nem értette az anyját, addig amíg pontosan olyan helyzetbe nem került. Neki volt ereje kilépni a körforgásból, még akkor is ha nem csak az ő, de olvasóként az én szívem is megszakadt.

Atlas....Lily mentette meg őt, vagy inkább egymást menteték meg. A fiú szó szerint az életét köszönheti a lánynak. A lány pedig az első szerelmet, ami éveken át kísérte. Nem tudtam milyen helyzetben látjuk újra a srácot, őszintén mondom döbbent és végtelenül büszke voltam egyszerre. Tudva honnan indult, és hova ért... le a kalappal.

Ryle, ó, az elsőre tökéletes férfi aki ugyan nyers, de legalább őszinte.
Lilyvel való kapcsoalta szinte már túlságosan tökéletesnek ígérkezett. Sezxi férfi, jól fizető állással, ráadásul még okos is? Hm..

Aztán megtörtént a baj. Becsuktam a könyvet és csak bámultam a borítót. Mert nem gyűlületből tette a férfi. Sosem! Felindultságból, mindíg. Viszont ordított róla, hogy mindenét odaadná a lányért. Szerette, amennyire egy nőt csak szeretni lehet.
Ettől csak még borzasztóbb volt az egész, és sokkal nehezebb a döntés.

A regényt talán csak megrázóbbá teszi, hogy az író számára ez egy személyes történet. Az utószóból kiderül, hogy az esetek közül, némelyik a Colleen édesanyjával történt meg. Pokoli lehetett megírni ezt a történetet, nagy bátorság kellett hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése