2022. március 22., kedd

Papp Dóra Fénytörés

 PAPP DÓRA

FÉNYTÖRÉS (HELENA - TRILÓGIA 1.)


fülszöveg

A ​tizennyolc éves Helena egy szörnyeteggel osztozik az életén – árván, magányosan járja Oregon állam vidékét, tehetetlen áldozatok után kutatva. Ám az nem szerepelt a tervei közt, hogy egy súlyos baleset után titokzatos helyen ébred: három testvér otthonába kerül, ahonnét nem szabadul egykönnyen. Hisz ezen a különös helyen a lányt csapdába ejtő szörny napról napra csendesedik. Helena végre önmaga lehet. Meg kell tanulnia bízni, ha újra akarja kezdeni az életét a furcsa Raven-családban.

Jennifer, a legidősebb testvér elismert orvos, aki gyanakvásával sakkban tartja az elvadult lányt. Jet, a tizenöt éves könyvmoly kíváncsisággal és barátsággal közelít felé. És ott van Jeremy, az idősebb fiú, aki jóvá akarja tenni a balesetet és aki naiv vonzalmat érez a lány iránt. Helena előtt varázslatos, ismeretlen világ tárul fel, ahogy egyre közelebb kerül a fiúhoz: évszázadokra visszanyúló, furcsa titkok kerülnek a felszínre. Ám hiába a szerelem, amit Helena életében először érez igaznak, a veszélyes titkok kettészakíthatják a családot. És mindeközben a mélyre temetett szörny csak a megfelelő pillanatra vár…

Ez is azon könyvek közé tartozott, amit a megvétele után nagyon sokáig várattam az olvasással. Fülszöveg alapján vártam…valamit de annál végül sokkal jobbat kaptam.

A borító szép! Ehhez mást nem is nagyon nem is fűznék hozzá. Kíváncsi vagyok milyen jelentőségük lesz a színeknek a későbbiek folyamán.

A kezdés kemény! Ha a szerző megtartotta volna végig ezt a sötét atmoszférát azt is imádtam volna. Az agyam szinte az első néhány, mondat után dolgozni kezdett hogy ez mi? Álom? Valóság? Egy későbbi pillanatot látunk? Szóval a hangulat nagyon hamar bevonzott.

Rögtön az elején bevallom hogy Helenának erről a "sötét oldaláról" is szívesen olvasnék még.

Aztán viszonylag hamar bebizonyosodott számomra hogy a szerző nem csak komor de a harmonikus légkört is mesterien meg tudja kreálni. A Raven ház és maga Oregon vidéke is valami csodálatos! Szinte láttam magam előtt ahogy olvastam. (Jeremy szobájába szívesen beköltöznék). A leírások részletesek, de nem szájbarágósak, hagynak teret a képzeletünknek is.

Tetszett hogy boszorkányokról olvashattam, hogy az ő eredetük is meg lett magyarázva nem csak úgy lógtak a levegőben.

A sok természetfeletti mellett helyet kapott még egy nagyon fontos dolog. A természet szeretete és tisztelete. Szóval ha csak egy dolgot tanulunk meg olvasóként Helenától akkor az legyen ez!

 Néha izgalmas volt néha lassan csordogáltak az események, de ez pont így volt jó. A szó szoros értelmében is történnek dolgok, de sok minden a felszín alatt megy végbe. Egy érzés, két ember közti kapcsolat kialakulásának, esetleg átalakulásának időre van szüksége. Ezt pedig a szerző meg is adja. Senkiben nem ébrednek hirtelen megmagyarázhatatlan érzelmek, vagy gondolja meg magát valaki egyik napról a másikra.

 Egyetlen pillanatát sem éreztem unalmasnak. Akadt konfliktus is bőven és igen egy Jen vs. Jeremy vitában vajon kinek van igaza? Bízni egy idegenben vagy életünk végéig őrizni egy titkot? 

Ha már szereplők! 

Helena egy badass csaj és ezért imádom! Ha mondjuk nem tinédzser korú lenne hanem egy picit idősebb ez a sztori szerintem csak még jobb lenne!

De persze így is szuper!  Asszem ő lett a kedvenc boszorkányom. Az egyetlen szépséghibája hogy a fejemben néhány évvel idősebb karakterként jelenik meg.

Kedvenc fiú karaktert még nem sikerült választanom. Jet cuki, de Jeremyről még nem tudok mit mondani. Ne értsétek félre kedvelem csak nem érzem kiemelkedő karakternek.

Örültem, hogy a történet nem csak Helena és Jeremy körül forgott, hanem minden hozzájuk közel álló karakternek megvolt a maga kis játékideje. 

Imádtam, hogy Helena nem varázsütésre tanulja meg nem csak használni, de elfogadni is az erejét. Erről szólt  a könyv nagy része. Hihetetlen élmény volt vele tartani az úton amit bejárt.

Illetve elindult rajta végre! Kíváncsian várom merre halad tovább!

Aki szereti a romantikus fantasy-t annak mindenképpen ajánlom!

Mége egy apróság! Zene! A könyvhöz tartozó lejátszási listát IDE kattintva érhetitek el.

 Borító 5 /5

Történet 5 /5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése