2021. május 4., kedd

Szaszkó Gabriella Késő Március

 SZASZKÓ GABRIELLA

KÉSŐ MÁRCIUS (MIDLIFE CRISIS 2.)


fülszöveg

Josh ​és Anna újra furcsa álmokat lát. Előző, közös négy évük legrosszabb pillanatai élénken elevenednek meg előttük, miközben egész Európán átívelő utazásra indulnak közösen a zenekarral. A párral az elmúlt négy évben megfordult a világ. Josh Westberg befutott zenész lett, világkörüli turnékra jár. Annával közösen kezdtek új életet Londonban. A lány azonban korántsem boldog, úgy érkezik meg az amsterdami repülőtérre, hogy szünetet akar tartani a kapcsolatukban. A világhírnév nehézségei, Anna korábbi fájdalmai mind-mind lenyomatot képeznek a megcsalásra épült, nehezen kialakult párkapcsolaton. Úgy fest, Anna félelmeire Európa csodás helyszínei sem hozhatnak gyógyírt. De vajon ki áll az új álmok hátterében, ami csak a rosszra emlékezteti a párt? Lehetséges-e boldog párkapcsolatot építeni egy tönkretett házasság romjain? Milyen hátrányokból indul egy kapcsolat, amely megcsaláson alapul? Van-e esélye Annának is megtalálnia önmagát, vagy neki már csak az a szerep juthat, hogy egy sikeres férfi támogatója legyen?


Bajban vagyok a borítóval mert tetszik ez is és a Februáré is, de azt hiszem utóbbi, színeit tekintve jobban.

Én is azok közé tartozom, akik negatív kritikával illették Annát az első rész után, de most már másképp látom. Nem csak őt tartom bátornak, hanem a szerzőt is (bár az előző könyveit ismerve nem is számítottam egy cukormázas folytatásra), hiszen megmutatja, hogy egy kapcsolatért igen is dolgozni kell! Anna és Josh pont ezt teszik. Annyi mindenen keresztül mentek, hogy együtt legyenek, most azért kell tenniük, hogy együtt is maradjanak.  Eltérő személyiségek, a rockstar élet is elég sok nehézséget gördít eléjük, úgy mint távolság, időeltolódás és Cat.

Nekem a könyv "road trip" helyett sokkal inkább tűnt önmegvalósításról szóló regénynek, Anna útkeresésének.

Az első részben látjuk milyen az élet Patrickel, annak jó és rossz oldalába is betekintést nyerünk. Majd jön Josh, aki elsőre sokkal jobban tűnik a másiknál, de éppen ez  a folytatás világít rá, hogy lényegében ez a kapcsolat sem tökéletes (ahogy egyik sem az).

 Rohadt bátornak kell lenni ahogy hogy egyáltalán meg akarja találni ki is Ő. Belesüppedhetett volna mindenbe amit Josh nyújtott neki, szuper lakás, puccos partik és anyagi jólét. De több akar lenni mint Josh Westberg barátnője és tisztelem ezért.

Attól eltekintve, hogy a menedzser mesterkedését, az álmokkal való játékot kicsit soknak éreztem szerettem ezt a történetet. Lehet ezt most furcsán fog hangzani de nagyon kellett ez a folytatás, ezzel teljes Anna életútja, ha egymás után olvassa az ember szépen látszik mekkora utat jár be.

Történet 5/4

Borító 5/4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése